Információ

Tájékoztató az összefüggő szakmai gyakorlatról

Az iskolai rendszerű szakképzésben a gyakorlati képzés a szorgalmi időszakban teljesítendő gyakorlati képzésből és a szorgalmi időszakon kívüli összefüggő szakmai gyakorlati képzésből áll. Az összefüggő szakmai gyakorlat a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott gyakorlat része és egyben a következő osztályba lépés előfeltétele! A gyakorlatot követően a tanulók igazolást és értékelést kapnak az összefüggő szakmai gyakorlat teljesítéséről.

A gyakorlat időtartama évfolyamonként eltérő. 10. évfolyamon 105 óra, 11. évfolyamon 140 óra, míg a 13. évfolyamra vonatkozóan 160 óra. A 9-11. évfolyam esetében a napi képzési idő 7 óra, a 13. évfolyamon pedig napi 8 óra.

Az összefüggő szakmai gyakorlat idejére a tanulók pénzbeli juttatást kapnak, melynek összege havi 26 910 Ft. A tanuló ösztöndíját hetekre bontva kell megállapítani, minden megkezdett hét egésznek számít, tehát aki pl. 2 hetes gyakorlaton van a havi összeg felére jogosult. Az elszámolás jelenléti ív alapján történik, a mulasztott napok levonásra kerülnek.

Az összefüggő gyakorlat pontos időbeosztását és helyszínét az alábbi web címen lehet megtekinteni:

A nyári gyakorlat 2 helyszínen, egyrészt a VII. kerület, Erzsébet krt. 7. sz. alatti épületben illetve a VII. kerület Dohány utca 98. alatt kerül lebonyolításra. A beosztásban a D-vel kezdődő termek a Dohány utcára vonatkoznak. A napi foglalkozások reggel 8 órakor kezdődnek.

A két épület közül az Erzsébet körútit legkönnyebben a 2-es metró illetve a 4-6-os villamos Blaha Lujza téri megállójától lehet megközelíteni. A Dohány utcai épület a Blahától egy megállónyira található, a 74-es trolibusszal vagy 5 perc sétával érhető el.